Search
  • shiitakeeesti

Risotto shiitake seentega

Updated: Mar 1


Koostisosad: - risottoriis – 100 g - mugulsibul – 1 tk - küüslauk – 1 väike küüs - rõõsk koor – 10 g - shiitake seened – 50 g - seenepuljong – 80 ml (võib kasutada ka lihtsalt vett, aga siis ei ole maitse nii rikkalik) - riivitud parmesan – 30 g - petersell – 10 g - valge kuiv vein – 50 ml


1. Tükeldage sibul väikesteks kuubikuteks, seened aga õhukesteks viiludeks. Seeni läheb tarvis pisut hiljem.

2. Võtke keskmise suurusega pott, valage sellesse natuke taimeõli ja pange sibul potti. Pruunistage kuldseks ja lisage riis. Praadige pidevalt segades 2-3 minutit. Lisage riisile vein, oodake kuni alkohol aurustub ja valage peale vesi. Vett on vaja nii palju, et riis oleks kaetud. Õige vahekord oleks umbes 1:1. Keetke riisi aeg-ajalt segades kuni vesi on enam-vähem aurustunud.

3. Valage pannile veidi taimeõli ja praadige seeni kuni täieliku valmimiseni, lisage küüslauk ja praadige koos seentega umbes 15 sekundit. Lisage seenepuljong, peeneks hakitud petersell ning maitse järgi soola ja pipart. Sinna lisame ka riisi, segame ja keedame kõike koos kuni kogu vedelik on aurustunud. Kui vedelik on välja keenud, proovige, kas riis on valmis. Kui tundub, et see on kõvavõitu, lisage veel veidi vett ja aurutage see segades välja. Seda protseduuri tuleb korrata seni, kuni riis on täielikult valmis. Kui risotto on täiesti valmis, lisage rõõsk koor ja riivitud parmesan. Segage ja tõstke taldrikule.

Ideaalne on, kui pakute kõrvale valget veini.


Head isu!


Chef zefirovchef

33 views0 comments

Recent Posts

See All