Search
  • shiitakeeesti

Soe salat kana ja shiitake seentega

Updated: Mar 1


Koostisosad:

- oliiviõli – 2 spl - kanafilee – 120 g - ingverijuur – 5 g - sool - suhkur – 0,5 tl - seesamiseemned – 0,5 spl - shiitake seened – 4 tk - sojakaste – 30 g - rohelised herned – 40 g - kirsstomatid – 5 tk - rukola – 50-70 g - spinat – 50-70 g - roheline salat – 50-70 g



1. Lõigake kanafilee väikesteks tükkideks ja pange 1 tunniks marinaadi, et kana oleks pehmem ja pikantsem. Kasutada võib ükskõik millist meelepärast marinaadi. Meil käib marinaadi oliiviõli, ingver, sool, suhkur ja seesamiseemned.

2. Samal ajal keetke shiitake seened. Need tuleb eelnevalt tükeldada (soovitavalt 4-6 tükiks või viiludeks – kuidas teile rohkem meeldib). Keetke seeni 12-15 minutit.

3. Kui seened on peaaegu valmis, võtke kauss, puistage sellesse külmutatud rohelised herned ja valage peale kuum vesi. Jätke 2 minutiks seisma.

4. Pange marineeritud kana kuumale pannile ja praadige kuldseks. Lõigake tomatid neljaks, lisage kanale ning seejärel samasse ka seened ja rohelised herned. Kuumutage kõike koos umbes minut ja lülitage pliit välja.

5. Soojale salatile võib lisada igasugust rohelist, näiteks maitserohelise segu. Meil on spinat, frillis ja rukola. Enne lauale andmist maitsestage oma miks sojakastmega.

Tõstame kana koos köögiviljadega taldrikule, pealt aga katame salatilehtedega.

Ideaalne õhtusöögiks või ennelõunaseks vahepalaks.


Head isu!


Chef zefirovchef


43 views0 comments

Recent Posts

See All