Search
  • shiitakeeesti

Supp shiitake seentega

Updated: Mar 1




Koostisosad: - shiitake seened – 100 g - 1 keskmise suurusega porgand - kartul – 100 g - 35% rõõsk koor – 125 g - vesi – 1 l - või – 20 g - loorberileht – 1 tk - nelk – 2 pulka - küüslauk – pool küünt - sool - pipar


1. Määrige pann õliga ja ajage korralikult kuumaks. Ribastage porgand ja praadige kuldseks. Samal ajal hakkige küüslauguküüs peeneks ja lisage porgandile. Kuumutage paar sekundit ja lülitage pliit välja. Nüüd jätame porgandi kõrvale – seda läheb meil vaja hiljem.

2. Tükeldage seened (suured neljaks, väikesed pooleks). Valage potti 1 liiter külma vett. Pange seened vette ning lisage maitseks loorberileht ja nelk. Keerake pliit keskmisele kuumusele, oodake keemaminekuni ja jätke 8-12 minutiks keema.

3. Samal ajal tükeldage kartul väikesteks kuubikuteks (~1 cm). Teil läheb vaja 1 keskmine kartul. Lisage kartulikuubikud seente juurde ning lisage maitse järgi soola ja pipart. Keetke kõike koos veel 10 minutit ning lisage eelnevalt ette valmistatud porgand koos küüslauguga.

4. Ajage kõik keema ja kui supp on keema läinud, lisage 35% rõõsk koor ja laske kõik uuesti keema tõusta. Oodake paar minutit ja võtke pott tulelt. Soovi korral lisage juurde veel soola ja pipart.

Serveerige küüslaugukrutoonide või röstsaiaga!


Head isu!


Chef zefirovchef

64 views0 comments

Recent Posts

See All