Search
  • shiitakeeesti

Tomatised makaronid shiitake seentega


Koostisosad ühe portsjoni valmistamiseks:

- 100 g mistahes kujuga makarone

- 60 g või 2–3 keskmise suurusega shiitake-seent

- 50 ml seenepuljongit

- üks väike küüslauguküüs

- 80–90 g tomateid omas mahlas

- 2 sl riivitud parmesani


Enne roa valmistama hakkamist keetke valmis seenepuljong.

1. Pange seened potti ning kallake peale 1 l vett.

2. Ajage keema ning vähendage seejärel kuumust.

3. Keetke nõrgal tulel 20–25 minutit.

4. Kurnake puljong läbi peene sõela.


Valmistame roa!


1.Keetke makaronid, järgides väga täpselt pakendil märgitud keetmisaega. Tingimata loputage makarone pärast keetmist külma veega.


2.Eemaldage seente jalad, lõigake seened 0,5 cm paksusteks viiludeks. Hakkige küüslauk peeneks.


3.Kuumutage pann, lisage veidi taimeõli ning praadige seened poolküpseks.


4.Lisage küüslauk ning praadige veel 15 sekundit.


5.Lisage seenepuljong ning laske segul keema minna, seejärel lisage tomatid omas mahlas. Kuumutage segu keskmisel tulel 5 minutit.


6.Kallake makaronid kastmesse ja segage kõik läbi. Lisage maitse järgi soola/pipart, võib lisada natuke peterselli.


7.Asetage makaronid taldrikule ja raputage peale riivitud parmesani.


Head isu!


Chef zefirovchef

34 views0 comments

Recent Posts

See All